:)  :)  :)   ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON   :)  :)  :) 

Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános  és Alapfokú Művészeti Iskola

:)  :)  :)  ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON  :)  :)  :) 

A DEVECSERI ZENEISKOLA

   

 

Gyermekek, szülők, tanárok régi kívánsága teljesült, amikor 1998. szeptemberében   elkezdődött Devecserben a zeneoktatás.

 A zeneiskola az általános iskola tagozataként működik.

 

 

 

Kezdéskor sokan jelentkeztek, a tanulólétszám meghaladta a 110 főt. 2000-2003 között 80-90 gyerek járt zeneiskolába. 2004-től a zeneóvoda beindulásának köszönhetően a létszám újra meghaladta a 100 főt.

 

 

Tanulóink jelenleg furulya, fuvola, zongora, klarinét, trombita, harsona, tenorkürt, tuba, szaxofon és ütőhangszerek közül választhatnak.

Célunk, hogy a gyermekeknek a zene által olyan eszközt adjunk kezükbe, amivel értelmesen eltölthetik szabadidejüket, a mai rohanó világban megnyugvást, felüdülést találjanak. Váljanak zeneszerető és zeneértő felnőtté. A tehetséges tanulókat felfedezni, zenei pályára felkészíteni.

Hozzájárulunk Devecser kulturális életének fellendítéséhez.

 

 

Az elmúlt 6 év alatt céljaink elérése érdekében maroknyi, de annál lelkesebb csapat tevékenykedett. Jelenleg 4 főállású zenetanár: Dányi Klára, Ihászné Szabó Katalin, Ormándlaky Péter, Radó Krisztina, és 4 óraadó: Kovács Imre, Dr. Lukács Andrásné, Monostori István, Németh Szvetlana tanít.

Horváthné Fatalin Zsuzsanna 6 évig volt tagja a nevelőtestületnek, Németh Erika 1 évig, Németh Karina 2 évig, Bődy Szabolcs 1 évig, Vörösbaranyai Mihály 1 évig.

 

Eredményeink

7 növendékünket vették fel zenei szakközépiskolába, senkit sem utasítottak el. Kamaracsoportjaink  -rézfúvó, furulya és klarinét- rendszeresen szerepelnek a helyi Kastélykönyvtár, Művelődési Ház, Óvoda, Idősek Otthona rendezvényein.

Évente 5-6 hangversenyünkkel egyre több devecseri lakost csalogattunk be a Művelődési Házba.

 

 

A tavalyi tanév mozgalmas és sikeres volt. Országos versenyekről, 1 különdíjat, 1 bronz fokozatot hoztunk el. Területi és megyei versenyeken 10 arany, 10 ezüst, 9 bronz fokozattal, 1 különdíjjal és 3 tanári különdíjjal értékelték tanulóinknak és tanárainknak munkáját.

 

 

Az iskola keretei között született meg Ifjúsági Fúvószenekarunk, melyet 2004. májusától a Devecseri Fúvósok Közhasznú Egyesülete működtet, és volt diákjaink is visszajárnak. A zenekar devecseri és a környező települések rendezvényein szerepel. 4 éve minden nyáron táboroztatjuk a zenekaros gyerekeket. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon, Művészetek Völgyében is  felléptünk. 2005. nyarán. várható az első külföldi szereplés, ahol reményeink szerint testvérvárosi kapcsolatot létesíthetünk.

 

A Devecseri Zeneiskola bizonyított. Jól, magas szakmai színvonalon működik a nehéz anyagi körülmények között is. Szeretnénk, ha minél több gyermek venne részt zeneoktatásban, de óvakodunk a létszám felduzzasztásától.

Meglévő kapcsolatainkkat ápoljuk, és újabbakat is szeretnénk kialakítani.

 

 

Devecser, 2004. 12. 06.

                                                                                     Ihászné Szabó Katalin

                                                                                            tagozatvezető

 

vissza

Az oldalt készítették:   Pauz Lilla 6.b      Boldizsár Zsolt   8.b      Kéri Norbert   8.b